“Binaların Gürültüye Karşı Korunması Hakkında Yönetmelik” ile hayatımıza giren ve binalardan gürültünün izole edilmesi amacına dayanan akustik rapor ve proje belgelendirme süreci, 31 Mayıs 2019’dan yani yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden 1 yıl sonra birçok yapı için zorunlu bir belge haline gelmiştir.
Uzman Akustik, yalnızca Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yetkilendirdiği eğitim kurumlarında teorik eğitim sürecini başarıyla tamamlayan mühendis ve mimar akustik uzmanlarının düzenleyebileceği akustik rapor ve projede; tecrübeli akustik uzmanları ve çok yönlü bakış açısının getirdiği sistematik süreç yönetimi ile fark yaratır.
Uzman Akustiğin deneyimli insan kaynakları ve sektöre hakim şirket kültürüyle yürüttüğü akustik rapor ve proje belgelendirme süreci;
Mimari Proje Temini : Akustik projenin ilk adımında, müşterilerimizden belgelendirme sürecine konu olan yapının mimari projesi temin edilir ve bu temin sürecinde müşterinin isteğine göre dijital kanallar ya da kargo kullanılır.
Mimari Projenin İncelenmesi : Firmamız bünyesinde yer alan akustik uzmanları, mimari projeyi tüm detaylarıyla inceleyerek akustik proje için yeterliliğini tespit eder ve eğer mimari projede ihtiyaç duyulan tüm detaylar mevcutsa bir sonraki adıma geçilir.
Akustik Projenin Oluşturulması : Sürecin odağındaki bu aşamada, akustik uzmanlarımız binanın yaşı, büyüklüğü ve yapı elemanları gibi mimari projede yer alan tüm detaylara ek olarak çevresel gürültü analizi verilerini de kullanarak topladığı tüm verileri simüle eder ve akustik projeyi oluşturur.
Akustik Projenin Teslim Edilmesi : Akustik projede ortaya çıkan sonuçlar “Binaların Gürültüye Karşı Korunması Hakkında Yönetmelik” kapsamında yasal çerçevesi çizilen sınır değerlerle karşılaştırılır ve olası iyileştirmeler tespit edilerek akustik planı oluşturulduktan sonra akustik proje teslim edilir.
adımlarıyla detaylandırılabilir.
Akustik proje, 31 Mayıs 2019 tarihinden sonra ilk kez yapı ruhsatı alacak tüm yapılarda zorunlu bir belge olmakla birlikte, ilgili yönetmeliğin 5. maddesinde ifade edildiği şekliyle;
Bir bodrum katı ve çatı arası hariç kat sayısı 7’den fazla konut binalar
Yapının Toplam inşaat alanı, 2000 m2 yi geçen 2’den fazla konut dışı binalar
Tiyatro, konferans, konser ve dinleme salonları gibi özel akustik tasarım yapılması gereken binalar
A veya B akustik performans sınıfını hedefleyen binalar
için de zorunlu kılınmıştır.
Binanızın akustik proje kapsamında olup olmadığıyla ilgili hemen bilgi almak için tek yapmanız gereken tecrübeli akustik uzmanlarımızla hemen iletişime geçmek!
Akustik proje, binaya özgü parametreler ve çevresel gürültü analizine dayanan bir belgelendirme sürecidir ve her binanın yaşı, yapı elemanları, büyüklüğü ve maruz kaldığı çevresel gürültü etkenleri farklı olduğundan dolayı akustik projede standart bir fiyatlandırmadan bahsetmek mümkün değildir.
Binanızda yaptırmayı planladığınız akustik proje çalışması için en doğru fiyatı alabilmek adına doğrudan akustik uzmanlarımızla iletişime geçebilir, sürece dair merak ettiğiniz tüm soruların yanıtını en güvenilir kaynaklardan alma fırsatını değerlendirebilirsiniz.
Yapılara dair çok yönlü çözümler sunan bir şirket kültüründe faaliyet göstermenin getirdiği tecrübeyi süreç yönetimindeki bakış açısında yansıtarak akustik projede kusursuz ve sorunsuz bir belgelendirme süreci ortaya koyan Uzman Akustik, projede yer alan aksiyonlar eksiksiz uygulandığı takdirde “onay garantisi” sunacak ölçüde hizmet standartlarına ve insan kaynaklarına güvenen bir danışmanlık firmasıdır.
Tavsiye Hizmet : Uzman Akustik
Tavsiye Hizmet : Akustik Proje